Clean Run oprema v Sloveniji

posted in: Nerazvrščeno, Novice | 0

V podjetju Mabat, smo osnovno dejavnost podjetja razširili na uvoz in prodajo opreme prizanega ameriškega proizvajalca Clean Run.  Opise igrač, knjig in DVD-jev si lahko ogledate spodaj. Cene so z DDV.  Za naročila ali dodatne informacije kontaktirajte: jasna.poznic@mabat-int.si

 Kratka navodila za igro 

Igrača predstavlja plen in se odmika od psa. Če je kuža bolj  zadržan, jo lahko navežete na vrvico in z njo stečete stran. Ko igračo ujame, mu pustite naj se z njo poigra in mu je ne pulite iz gobca. Šele čez nekaj časa jo zamenjate za priboljšek. V primeru, da psa igrača ne zanima, mu jo ne vsiljujte ali celo potiskajte v gobec, saj tega tudi plen ne počne. raje se sami “igrajte” in kužka ignorirajte. Ker so psi  zelo radovedni, bo kuža  slej ko prej prišel pogledat, kaj počnete in igra se lahko začne. Tudi, če je vaš kuža “norec” na igrače, ne pustite, da se igra z njimi, kadar niste prisotni.

Lotus žogica 14,37 € S in 16,38 € M

Lotus žogica je stimulativna igrača za pse, ki imajo za nagrado najraje hrano. Trije deli žogice so obloženi z ježki, ki jih pes odpre, da bi prišel do priboljška skritega v notranjosti žogice.  Uporablja se za učenje dela na daljavo, ko se umaže pa jo preprosto operete v stroju. Na voljo v 2 velikostih.

  

“Divja stvar” ali obroč za vlečenje 16,05€

“Divja stvar” je obroč za vlečenje narejen iz umetnega krzna. Ročaj je narejen tako, da med vlečenjem deluje kot blažilec med vami in psom.

Volneni krof za vlečenje 13,90 €

Volneni krof je velika, okrogla igrača iz ovčje kože, ki se konča z mehkim najlonskim povodcem. Puhasta igrača je oblikova tako, da ima v sredini luknjo in jo pes lažje zagrabi. Pri manjših kužkih ali mladičkih se igračo lahko preprosto vleče po tleh in jo psi lovijo. Kljub temu, da deluje velika, se jo sila preprosto stisne skupaj in spravi v žep.

 

Igrača iz ovčjega krzna v vozlom v sredini 16,05 €

Slozi ovčje krzno je speljana najlonska vrv, ki krzno v sredini prekine z vozlom in se zaključi  z dvema ročajema. Na otip sta nežna in udobna za prijem med vlečenje. Krzno stimulira mnoge pse, ki se sicer niso navdušeni nad vleko.

 

 

 Zajčje krzno z dvojnim ročajem za vlečenje 14,59€

Zajčje krzno z dvojnim ročajem za vlečenje je atraktivna igrača iz umetnega krzna, ki ga v sredini dopoljnjuje pravo zajčje krzno. Inovativen dizajn z dvojnim ročajem omogoča aktivno igro z vašim psom, sama struktura igrače pa poskrbi, da si bodo igre zaželeli tudi psi, ki potrebujejo dodatno motivacijo pri igranju. Igrača je v celoti dolga 70cm (merjeno od enega ročaja do drugega), krzneni del, ki je namenjen pasjemu ugrizu pa meri približno 35 cm.

 

 

Piskajoča igrača za vlečenje iz zajčjega krzna 11,76€

Ima vse kar imajo velike, obenem pa je ravno pravšnje velikosti, da jo lahko med treningom hitro pospravite v žep. Zaradi pravega zajčjega krzna je nadvse primerna za pse, ki potrebujejo dodatno spodbudo pri igranju prav tako pa je zaradi velikosti in mehke strukture nadvse primerna za mladičke. Širina krznenega dela znaša 8,5cm.

 

 

 

 Raztegljiva igrača za vlečenje s krznenim žepom za nagrajevanje 21,42 €

Igrača, ki bo navdušila vašega psa! Ponaša se z raztegljivim ročajem, ki naredi igranje z vašim psom še bolj prijetno. Z zajčjim krznom prekrit žep  vam omogča, da vanj skrijete slastne priboljške, prav tako pa sta v igračo všiti dve piski, ki poskrbita, za maksimalno pozornost vašega psa. Ročaj igrače meri 45cm, žep iz krzna pa je dolg 20cm in visok 8,5cm.

 

 

 

 “Palica” za vlečenje z zajčjim krznom 16,05 €

S pravim zajčjim krznom prekrita “palica” za vlečenje je pravi hit med igračami! Zaradi izjemne trpežnosti je nadvse primerna za igro vlečenja prav  tako pa bo pravo zajčje krzno v kombinaciji s posebno oblikovano “palico” vzbudilo nagone v vašem psu in poskrbelo, da boste vi tisti, ki boste končali igro in ne vaš pes. Igrača je v celot dolga 42,5cm, del, ki je namenjen ugrizu pa meri 26cm.

 

 

 

 Elastična igrača z zajčjim krznom za vlečenje 21,42 €

Elastična igrača v katero smo vpletli zajčje krzno bo navdušila tudi najbolj zahtevne!

 • začetek igrače predstavlja 20cm dolg in mehak ročaj, ki se udobno prilega v vašo dlan
 • sledi mu s flisom prekrit elastični del, ki kar najbolje ublaži sunke pri vlečenju z vašim psom. Ta del je dolg 15cm, ko se raztegne doseže  27cm.
 • zadnji del te atraktivne igrače pa predstavljata skupaj vpletena flis in zajčje krzno

Končna dolžina igrače je 80 cm, kar nam omogoča veliko možnosti uporabe. Z vlečenjem po tleh lahko najlažje privabimo pozornost mladičkov, tudi najbolj zahtevni pa bodo z veseljem ugriznili v mehak del igrače, ki spodbuja aktivno igro vlečenja med vami in psom.

 Pletena igrača za vlečenje z ovčjim krznom 12,64 € (mala 10,69 €)

Pravo ovčje krzno smo vpletli v najbolj popularne pletene igrače iz flisa in ustvarili igračo, ki jo psi preprosto obožujejo! Mehak flis v kombinaciji z ovčjim krznom bo navdušil tudi najbolj zahtevne, obenem pa je najmanjša varianta te igrače idealne velikosti, da jo po končani igri preprosto pospravite v žep.

Na voljo v dveh velikostih. Prosimo izberite željeno.

 

 

 

 Igrača za vlečenje z ovčjim krznom 13,62€

Preprosta igrača, ki jo bo vaš pes oboževal! Ročaj igrače je izdelan iz usnja in poteka od začetka do konca igrače, kar ji daje moč in trpežnost. Pravo krzno pa je zaradi svojega vonja in strukture idealen motivator tudi za pse, ki rabijo dodatno vzpodbudo pri igranju. Celotna dolžina igrače znaša 42cm.

 

 

 

 

Hobotnica iz ovčjega krza 19,47€

Ta simpatična hobotnica je narejena iz pravge ovčjega krzna in je odlična za motivacijo mladičkov ali psov, ki potrebujejo malo več spodbude pri igranju. S svojo pojavo bo med vlečenjem po tleh definitvno pritegnila pozornost vašega psa, ki bo po uspešnem ulovu z veseljem zagrizel v mehko ovčje krzno. Zaradi mehke strukture igrača ni primerna za zelo plenske pse.

 

Igrača je v celoti dolga 80cm

 

 Krznena igrača za vlečenje z žepom za nagrajevanje 15,57€

Za motivacijo nabolj zahtevnih psov smo običajne igrače v katere lahko skrijete hrano nadgradili s pravim krznom! Žep v katerega lahko spravite hrano, pisko (ali kaj drugega kar vas pes obožuje), smo prekrili z zajčjim krznom in tako združili dve najljubši pasji stvari-hrano in igračo iz krzna! S pomočje te igrače boste za igro motivirali tudi najbolj zahtevne gurmane med psi. Žep, ki je namenjen shranjevanju hrane meri v dolžino 15cm in v širino  11cm.

 

Opozorilo: vse igrače v katere se lahko spravi hrana so namenjeni interaktivni in nadzorovani igri med vami in psom.

 

 Raztegljivi krog z umetnim krznom  15,57€

Igrača, ki vas bo navdušila tako po strukturi kot po učinkovitosti!

Raztegljivi del igrače blaži sunke pri igri vlečenja z vašim psom in tako poskrbi za kar največ udobja med igro. Med obema raztegljivima deloma  se nahajta 2 različni površini v kateri bo vaš pes z veseljem zagrizel! Prva je mehka “palica” iz trpežnega najlona ki meri v dolžno 22,5cm, premer pa znaša 3 cm. Nasproti nje se nahaja z umetnim krznom prekrit del, ki meri v dolžino 22,5cm  in v širino 3,5cm. Pri aktivni igri z vašim psom lahko tako držite katerikoli del, med tem, ko pustite, psu, da vleče na nasprotni strani.

 

Vsi deli so med seboj ojačano pošiti, Igrača pa je pralna tudi v pralnem stroju.

Foundation Fundamentals 6-DVD Set  73,15€

Set DVDjov Foundation Fundamentals je namenjen tako mladičkom kot tudi odraslim psom. Namen programa je, osvojiti veščine, ki jih pes potrebuje preden začnete s pravimi agility treningi. Uhajanje psa z igračo, vohljanje, neprihajanje na klic so vsa neželena vedenja, ki predstavljajo velik izziv na treningih agilitya. S pomočjo 6 DVDjev boste spoznali kako se uspešno spopasti z neželenimi vedenji obenem pa na zabaven način začeti z osnovami agilitya.

Set 6 DVDjev zajema:

 • ignoriranje motečih dejavnikov
 • spodbujanje nagonov in hitrosti s pomočjo odpoklica
 • učenje psa veščin vodenja brez agility ovir
 • učenje psa diskriminacije med naključnimi ovirami (katere niso del agilitya)
 • igranje brez igrače
 • prinašanje igrač
 • učenje odpoklica z motnjami
 • učenje obratov

Marry Ellen nam s pomočjo seminarja in svojih psov pri vsaki vaji pokaže, kaj je cilj te vaje in kako jo uspešno izvesti. Poleg vseh nasvetov in praktičnih prikazov pa DVD vsebuje tudi dodatno poglavje, kjer Marry pokaže kako lahko zgoraj omenjene vaje uspešno uporabimo pri delu z agility ovirami.

O avtorici

Marry Allen se s šolanjem psov ukvarja že 15 let in je znana po tem, da zna na zabaven in razumljiv način svoje znanje in veščine prenesti na svoje učence. Njene vaje so preproste in učinkovite in jih lahko izvajate tudi doma.

Stretching the Performance Dog DVD (Ogrevanje športnih psov DVD) 24,35€

Bi radi izboljšali športno zmogljivost vašega psa obenem pa pripomogli k preprečevanju poškodb? Pse, ki so aktvini v agiliyu in ostalih pasjih športih je potrebno obravnavati kot atlete. Pri njih sta moč in gibljivost ključnega pomena. Pravilno razgibavanje pomaga pripraviti njihovo telo na tek, izboljšuje njihove sposobnosti na agilityu in pomaga preprečevati poškodbe, ki so posledica  neogretosti psa.

Naučite se kako pravilno ogreti vašega psa z nasveti Debbie Gross Saunders, ki ima že več kot 13 let izkušenj na področju rehabilitacije pri psih. DVD Stretching the performance dog (ogrevanje delovnega psa) vsebuje nasvete kako ogreti celotno telo vašega psa tako, da lahko na podlagi nasvetov ogrevalno rutino prilagodite vašemu psu in s tem pripomorete k preprečevanju poškodb. DVD prav tako vsebuje posebno  ogrevalno rutino, ki jo lahko izvedete tik pred samim agility tekom.

O avtorici

Dr. Debbie Gross Saunders je priznana in licencirana fizioterapevtka, ki se že vrsto let ukvarja z rehabilitacijo psov. Posebej se je specializirala za delo s športnimi psi in je lastnica “Wizard of Paws”, rehabilitacijskega centra za pse. Prav tako je ugledna članica fakuletete v Tennesseju, ki je edina fakulteta s posebnim rehabilitacijskim programom prilagojenim  za pse.

Strengthening the Performance Dog DVD 24,35 €

Udejstvovanje v pasjih športih ima veliko pozitivnih učinkov, vendar je za uspešno in predvsem dolgo kariero brez poškodb, del treningov potrebno posvetiti tudi vajam, ki izboljšajo kondicijo in moč psa. Izvajanje različnih vaj za moč, bo izboljšalo športno zmogljivost vašga psa, kar pa je najpomembneje, pripomoglo bo k temu, da bo pes v boljši  kondiciji in tako bo verjetnost poškodb veliko manjša.

S pomočjo DVDja Strngthening the performance dog boste spoznali vaje, ki izboljšajo ravnotežje, zavedanje zadnjega dela telesa, moč skakanja, moč prednjih in zadnjih nog ter sposobnost obračanja. Večina vaj za ravnotežje in koordinacijo zadnjega dela telesa je primerna tudi za mladičke.

O avtorici

Dr. Debbie Gross Saunders je priznana in licencirana fizioterapevtka, ki se že vrsto let ukvarja z rehabilitacijo psov. Posebej se je specializirala za delo s športnimi psi in je lastnica “Wizard of Paws”, rehabilitacijskega centra za pse. Prav tako je ugledna članica fakuletete v Tennesseju, ki je edina fakulteta s posebnim rehabilitacijskim programom prilagojenim  za pse.

 

Jumping Grid Workbook 30,62€

je težko pričakovana knjiga avtorice Susan Salo!

V njej na obsežen način objasni kako se pravilno lotiti dvajsetih vaj za boljše skakanje. Vsaka vaja vsebuje informacije, ki nam objasnijo zakaj je prav ta vaja pomembna, kako jo je potrebno izvesti, kako jo pravilno postaviti (razdalja med skoki, višina skokov), kako uporabiti tarčo in kakšen naj bo pasji in vodnikov začetni položaj. Obenem svetuje tudi kako rešiti težave, ki se največkrat pojavijo, svetuje kako pogosto je priporočljivo vaditi omenjene vaje ter kako v vaje vpeljati vodnikovo vodenje (le je le to zaželjeno).

Knjiga vsebuje tudi 6 lekcij, ki vam bodo pomagale splanirati vaš lasten program za pse, ki imajo težave s skakanjem ali pa potrebujejo samo redno vzdrževati skakalno kondicijo.

O avtorici

Susan Salo ima več kot 35 let izkušenj na področju dela s tekmovalnimi konji v preskakovanju ovir. Monogo let je izkušnje  nabirala kot tekmovalka in profesionalna trenerka  in kasneje to znanje prenesla na delo s psi. Njeno poznavanje tehnike skakanja je odlično prenesla v svet agilitya  in pomagala že velikim psom pri razvijanju boljše skakalne tehnike, ravnotežja in mišičnega spomina.