Ima vaš pes, mačka ali kunec vedenjske težave?

Vedenjske težave hišnih ljubljenčkov imajo pogosto preproste rešitve. Če se vaš pes boji hrupa, vaša mačka lula v hiši ali vas kunec ugrizne v roko lahko pomagam z zanesljivim, utemeljenim in praktičnim načrtom ukrepanja. Skupaj poskrbimo, da se žival počuti bolje in se s tem tudi primerneje obnaša.

S čim vam lahko pomagam?

Agresija

Agresija je najpogostejša in najresnejša vedenjska težava. To je tudi glavni razlog, zakaj starši hišnih ljubljenčkov iščejo strokovno pomoč pri vedenjskih strokovnjakih, trenerjih in veterinarjih.

Motnje izločanja

Za motnje izločanja je značilno izločanje izven zaželenega območja in označevanje z urinom (markiranje). Pred uvedbo vedenjske terapije je bistveno zdravljenje vseh zdravstvenih stanj, ki lahko prispevajo k težavi.

Ločitvena tesnoba

Ločitvena tesnoba se pojavi, ko hišnega ljubljenčka pustimo samega doma ali ločimo od lastnika. Znaki ločitvene tesnobe so nenehna hoja v krogih, zadihanost, vokalizacija, uriniranje, uničevanje lastnine in slinjenje.

Fobija Pred hrupOM

Fobija pred hrupom med grmenjem, ognjemetom ali nevihto je globok strah, ki se kaže s skrivanjem, trepetanjem, uničenjem premoženja, slinjenjem ali zadihanostjo. Ta vedenja se pojavijo kot odziv na določen zvok ali okoliščine, povezane s tem zvokom.

VAROVANJE HRANE/DRUGIH PREDMETOV

Varovanje virov pri psih se lahko giblje od relativno benignega vedenja, kot je bežanje z zaželenim predmetom ali renčanje na približajočo se osebo, do popolne agresije, kot je ugriz ali preganjanje osebe.

UNIČEVANJE POHIŠTVA

Čeprav je žvečenje, praskanje in glodanje za živali normalno, lahko to vedenje postane nezaželeno, ko pride do uničevanja lastnine. Pomembno je, da hišni ljubljenčkom postavimo meje in to vedenje preusmerimo na zato namenjen predmete.

DRUGE TEŽAVE

Če ste pri vašem ljubljenču opazili vedenjske težave me čimprej kontaktirajte.

Kaj lahko pričakujete?

1. OPREDELITEV PROBLEMA

Brez obveznosti me lahko kontaktirate preko e-pošte, telefona ali kontaktnega obrazca.

 

Prejeli boste obrazec za sprejem z vprašanji o vašem ljubljenčku in njegovem vedenju. Vzemite si dobre pol ure časa, ga izpolnite in  pošljete nazaj po e-pošti.

2. PRVO SREČANJE

Načrtujemo prvo srečanje (posvet). To je običajno pri vas doma, tako da je vaš ljubljenček v svojem znanem okolju. Za intervju se lahko dogovorimo tekom dneva ali zvečer,  traja pa približno dobro uro.

3. DIAGNOZA

Na posvetu se obširno pogovorimo o vedenju vaše živali, kaj je vzrok (diagnoza) in možnostih za odpravo težav.

4. NAČRT UKREPANJA

Razumljiv in jasen načrt ukrepanja boste v nekaj dneh prejeli po e-pošti. Z delom lahko pričnete takoj ali me kontaktirate, če imate še kakšno vprašanje.

5. NADALJEVANJE PO POTEBI

Po potrebi se dogovorimo za vadbo ali naslednji sestanek.

Svetovanje poteka v živo.

Diagnoz in nasvetov o živalih, ki jih ne poznam, ne dajem ne po telefonu niti po elektronski pošti. Mislim, da je pomembno videti žival in se lahko pogovorimo o tem, kaj se dogaja. Če se res ne morete naročiti na termin, na primer zaradi zdravstvenih težav, me kontaktirajte glede dodatnih možnosti.

Kontaktiraj me