Sem Jasna Poznič.

Psi so del mojega življena od otroštva. Po izobrazbi sem magistra znanosti s področja sociologije in svetovalka za vedenja malih živali.

Sem mama študentke Hane, dolgoletna kinologinja, mednarodna sodnica za tibetanske pasme, vzrediteljica tibetanskih terierjev, inštruktorica agilitiy-ja in hoopersov z licenco KZS, aktivna tekmovalka v agilitiju in vodnica terapevtskega psa pri Ambasadorjih nasmeha.

Sem pridružena članica Združenja strokovnjakov za vedenje družnih živali v Združenem Kraljestvu (Association of Pet Behaviour Counsellors – APBC) in ESVCE (European Society of Veterinary Clinical Ethology).

Kaj je klinično svetovanje za vedenje malih živali?

Na Odisee univerzi za uporabne znanosti sem pridobila magistersko izobrazbo v programu za klinično svetovanje za vedenje malih živali, ki je priznan s strani  SPPD (Platform professionele diergedragsdeskundigen).

Moje kvalifikacije mi ponujajo poglobljeno razumevanje normalnega in patološkega vedenja vaših hišnih ljubljenčkov. Lahko vam pomagam oceniti njihove potrebe  in zagotoviti dobro počutje živali.  

 Tekom izobraževanja sem pridobila znanje, ki mi omogoča diagnosticirati vedenjske težave in sestaviti za vašo žival prilagojen program za modifikacijo vedenja, vključno s psihofarmacevskimi posegi ob sodelovanjem z veterinarji.

Poleg teoretičnega znanja pa imam tudi obsežene praktične izkušnje na področju ravnanja in treniranja z živalmi. 

Reference

2024 – Calming Signal Specialist, certified by Turid Rugaas

2024 – inštruktorica za vodenje hoopers tečajev, licenca KZS

2023 – Level 2 of Nordic Education Centre for Dog Trainers International Dog Trainer School (link)

2023 – Level 1 of Nordic Education Centre for Dog Trainers International Dog Trainer School (link)

2021Clinical Animal Behaviourist, MSc – klinična svetovalka za vedenja malih živali, mag (link)

2021 – inštruktorica za vodenje agility tečajev višje stopnje, licenca KZS

2020 – vodnica terapevtskega psa pri Ambasadorjih nasmeha

2008 – mednarodna sodnica za ocenjevanje tibetanskih pasem, FCI, KZS

2000magistrica znanosti, tržno komuniciranje

1998 – aktivna tekmovalka v agilitiyu

1997 – registracija psarne, FCI, KZS

SODELUJEM Z

Zakaj moj pristop?

Kot pri ljudeh tudi pri živalih vedenje vodijo čustva. Zato so čustva vaše živali osrednjega pomena. Na primer, pes lahko veliko laja, ker je prestrašen ali zelo vesel. Če samo poskušate spremeniti vedenje, bo vaša žival še vedno čutila enako. Pes morda manj laja, a je še vedno prestrašen. Poskušam spremeniti čustva živali, nakar se vedenje samodejno spremeni. Ker se živali, ki se dobro počutijo, bolje obnašajo!

 

Delam na podlagi znanstvenih dognanj.  Moj nasvet temelji na raziskavah in je bil že preizkušen v praksi.

 

Praktični načrt aktivnosti, s katerim lahko pričnete takoj. Skupaj se bomo pogovorili o vaših preferencah in zmožnostih vaše živali. Tako ne boste uporabili standardnega pristopa, temveč pripravimo načrt, ki vam in vaši živali resnično ustreza.

 

Dobro sodelovanje z veterinarjem. Zdravje in vedenje sta pogosto povezana. Zato se mi zdi pomembno dobro sodelovati z veterinarjem. Skupaj se lotevamo vedenjskega problema!

Komu lahko pomagajo moje stortive?

VETERINARJI

Se pri zdravljenju živali srečujete tudi z njihovimi vedenjskimi težavami? Potrebujete predavanje, webinar ali posvet v vaši ordinaciji?

LASTNIKI

Ima vaš pes, mačka ali kunec vedenjske težave? Lahko pomagam z zanesljivim, utemeljenim in praktičnim načrtom ukrepanja.

INŠTRUKTORJI

Imate med tečajniki psa z vedenjskimi težavami? Pomagam z zanesljivim, utemeljenim in praktičnim načrtom ukrepanja.