Tibetanski terierji
lamleh in nativne linje.

Moji psi

GiGi

Gigi se je v leglu 6 mladičkov skotila peta. Zelo rada sodeluje s svojim človekom. Na sprehodih rada pobira palčke in teče tibetanske kroge sreče.

CiNi

Že od samega začetka smo vedeli, da bo ostala doma. Je veseljak, rada se podi za žogicami, igra z igračkami ali nagaja mami Demi.  Zagotovo naš najbolj divji član krdela in rada teče.

Demi

Demi je bila najbolj prijazna in vesela tibetanka, kar sem jih  poznala. Po njenem prepričanju so bila  prijazna in vesela tudi vsa živa bitja, ki jih je srečala.

Legla

G leglo

28. marca je Cini prvič postala mama in skotila šest vitalnih mladičkov.  Starša Jogini G legla sta Nor Chen Po Gyantso in Ch. Jogini Ci Ni Dge Lha.

E leglo

Mladički E legla so se skotili 15. avgusta. 

D leglo

V D leglu so se 24. januarja skotili trije mladički.

C leglo

Drugega  septembra je Demi skotila 7 mladičkov. Očka je samček:  Detchema Tamdrin Tso Gulgates  ali Piko in mama  Ch. Slo De-Miy Dratang DgeLha, oziroma Demi. Oba imata opravljene vse zdravstvene preglede.

B leglo

reostalih 5 je zraslo v tipične, navihane tibetance in kar trije med njimi so vključeni v nadaljevanje slovenske vzreje.

A leglo

V leglu so se skotili 4 mladički, 3 samičke in en samec, Vsi so zrasli v tipične predstavnike pasme.

Sem Jasna Poznič.

Psi so del mojega življena od otroštva. Po izobrazbi sem magistra znanosti s področja sociologije in svetovalka za vedenja malih živali.


Sem mama študentke Hane, dolgoletna kinologija, mednarodna sodnica za tibetanske pasme, vzrediteljica tibetanskih terierjev,  inštruktorica agilitiy-ja z licenco KZS, aktivna tekmovalka v agilitiju  in vodnica terapevtskega psa pri Ambasadorjih nasmeha.

SVETOVALKA ZA VEDENJE MALIH ŽIVALI

Odisse univerza za uporabne znanosti

INŠTRUKTORICA ZA AGILITY

Kinološka zveza Slovenije

VODNICA TERAPEVTSKEGA PSA

Ambasadorji nasmeha

Zadnje objave

Sobna nečistoča pri psih

Kompleksna in neprijetna težava pri domačih psih Pasje izločanje ima poleg osnovne še številne dodatne funkcije, vključno z  informacijami o spolnem statusu, identiteti in posedovanju

Preberi več »

Neprimerna in destruktivna vedenja pri psih

Vedenjski problemi so lahko posledica bolezni, za nas neželenega vedenja ali kombinacija obojega. Vedenja sama pa so lahko neželena ali nenormalna. Pri prvih gre za vedenja, ki so za psa naravna, za ljudi pa pogosto nesprejemljiva.

Preberi več »

Stereotipne in kompulzivne motnje

Stereotipi = nenormalno ponavljanje motoričnega vzorca, ki ne služi nobeni očitni funkciji. Povzročajo jih frustracije, nezmožnost obvladovanja ali motnje delovanja centralnega živčnega sistema. Kompulzivne motnje se pojavijo, ko pride do frustracije ali konfliktov, vendar vztrajajo v situacijah zunaj prvotnega konteksta.

Preberi več »